Home | Biografie | Koren | Zang- Wandelvakantie | Projectkoor | Links | Contact

CANDARE 2015

Van 18 tot en met 26 juli, vanuit het Almgasthof Alpenrose, Nationalpark Hohe Tauern

Dirigent: 
Sonja Feenstra
dirigent

"Candare" staat voor Cantare (zingen) en Andare (gaan)
Het zingen en wandelen zorgen samen voor een ontspannen vakantie! De kwaliteit en het plezier in het zingen staan hoog in het vaandel bij Candare. Het mooie Nationalpark "Hohe Tauern" staat garant voor mooie wandelingen.

Dit jaar maken we onze wandelingen vanuit het Almgasthof Alpenrose, waar 'Wirt' en 'Wirtin' Manfred en Elfriede Egger ons graag ontvangen. Hun gezellige Hütte ligt nog net onder de boomgrens en heeft de sfeer van een berghut. Wel met meer comfort. Er zijn voldoende 2-persoonskamers beschikbaar en de hut beschikt zelfs over een sauna. Ook is er voor onze dagelijkse repetities een afzonderlijke 'Stube' beschikbaar.

Dichtbij het huis zijn voldoende mogelijkheden voor het maken van mooie wandelingen. Ook wat betreft de moeilijkheidsgraad zijn er voldoende mogelijkheden, zodat we rekening kunnen houden met het 'wandelvermogen' van de deelnemers. De hut ligt in het Habachtal dat ook wel het Smaragdtal wordt genoemd. Het is een van de weinige plaatsen waar ook nu nog smaragd kan worden gevonden. De hut beschikt zelfs over materialen waarmee je er zelf naar kunt zoeken!

Zoals steeds zullen we ook dit jaar weer een huttentocht maken. We wandelen dan gedurende een dag naar een andere, meestal zeer hoog gelegen, hut, overnachten daar en keren de volgende dag terug naar ons vaste adres. Waar de huttentocht dit jaar naartoe gaat blijft nog even een verassing.

Voor een impressie van de omgeving kun je ook kijken op de website vande gasthof: Alpenrose Abachtal

Indeling van de week

Aankomst op zaterdag 18 juli. Verplaatsing van de parkeerplaats naar Almgasthof Alpenrose per taxi of een wandeling. Gezamenlijk avondeten en eerste repetitie.
Zondag 19 juli tot en met dinsdag 21 juli wandelingen afgewisseld met korte repetities en avond repetitie.
Woensdag 22 juli een vrije dag.
Op 23 en 24 juli de huttentocht. Ook deze zal worden afgewisseld met enkele korte repetities.
Zaterdag 25 juli concert/wandeling/gezellige avond
Zondag 26 juli 's ochtends vertrek naar huis.

Het zingen

's Middags na het wandelen en in de avonduren wordt er gerepeteerd. Tijdens de tocht door de bergen stoppen we regelmatig om op mooie plekjes te zingen. Aan het einde van de week (zaterdag 25 juli) geven we een concertje. Dit alles gebeurt o.l.v. Sonja Feenstra. Zij is zangpedagoog en dirigent.
Je krijgt ruim van te voren de partituren en mp3-files, zodat ieder zijn/haar partij thuis kan instuderen. Zo kunnen we tijdens de vakantieweek werken aan een mooie, zuivere koorklank en aan de muzikale afwerking.

Op het programma staan drie- en vierstemmige a-capella koorwerken uit alle periodes. Je mag ook zelf duetten/ terzetten/ kwartetten voorstellen en meenemen.
De muzikale kennismaking vindt plaats in juni. De datum en locatie daarvan worden nog bekend gemaakt.
Voor alle deelnemers geldt: je moet je eigen partij kunnen instuderen en koorervaring is gewenst.

De reis

De aankomst op zaterdag 18 juli is de hele dag mogelijk.
De mensen die liever 's nachts rijden kunnen 's ochtends op hun kamer terecht. Als je liever overdag rijdt kom je rond 18.00 uur aan. Het streven is om samen te eten, kennis te maken/ bij te praten en 's avonds de eerste repetitie te houden.

Na het slotconcert op zaterdag 25 juli hebben we nog een gezellige slot avond waarbij de ingestudeerde duetten/terzetten/kwartetten ten gehore kunnen worden gebracht.
Op zondag 26 juli kan dan iedereen weer op zijn eigen tijd en in zijn eigen tempo de terugreis aanvatten.

Voor alle deelnemers geldt: Iedereen die over een goede conditie beschikt kan de wandelingen maken. Wil je nog iets aan je conditie doen vooraf? Maak dan de weken ervoor nog een paar pittige wandelingen en loop regelmatig eens wat trappen op en af.
Geschikte bergschoenen zijn zéér aan te bevelen. Denk aan een hoge schoen waarbij de enkels omsloten zijn. Ze moeten een goede profielzool hebben en waterdicht zijn.


De kosten

Prijsindicatie: € 495,- (8 overnachtingen in een 2-persoonskamer) op basis van halfpension.

 

BerghutBerghutKlein48klein61klein62klein65kleinGletsjerKleinMeertjeKleinConcertKlein

 

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sonja Feenstra

Sonja.feenstra@skynet.be  
www.sonjafeenstra.be  
0032 12 747 994/ 0032 485 62 60 80 ( gsm)  
   
Website Candare  


Venedigerhaus

Alpenrose Habachtal