Home | Biografie | Koren | Zang- Wandelvakantie | Projectkoor | Links | Contact

 

Nederlands-Vlaams Projectkoor

Sonja Feenstra is ook initiatiefnemer en dirigent van het Nederlands-Vlaams Projectkoor. Het Nederlands Vlaams-Project Koor bestaat uit zangers van zowel Belgisch als Nederlands Limburg.
carmina
De premiere van dit koor was de uitvoering van de Carmina Burana in de originele bezetting voor koor, 2 vleugels en slagwerk. Dit concert vond plaats in C- mine te genk met pianisten Paul Steegmans en Jan Peeters en Slagwerkensemble Genk.

In april 2013 gaf het koor een Lenteconcert in de concertzaal van Kumulus in Maastricht. Daarbij werden de Bavarian Highlands van Edward Elgar en de Birthday Madrigals van John Rutter uitgevoerd.
De begeleidinge werd verzorgd door Willy Appermont (piano) en Tony Appermont (bas).

Op 3 juni gaf het koor een succesvol optreden in de Auw Kerk van Bunde met fragmenten uit de Carmina Burana en beroemde operakoren. Als soliste trad op Ruxandra Voda, aan de piano begeleid door Augustine Boshouwers.

In mei en juni verzorgde het Nederlands-Vlaams Projectkoor de koorwerken van de opera Tosca in de uitvoering van Opera Zuid in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, het Openluchttheater Valkenburg en het theater in Gent (B).

Uit de recensie over de voorstelling in Gent in landelijk dagblad De Morgen
Gedurende de hele voorstelling leefde het publiek gespannen mee. Met de indrukwekkende livemuziek van Het Brabants Orkest kregen de aktes extra kracht. Bovendien werd de voorstelling met de indrukwekkende performance van het Nederlands-Vlaams Projectkoor meteen toegankelijk voor een breed publiek.