Home | Biografie | Koren | Zang- Wandelvakantie | Projecten | Links | Contact

Biografie    

Sonja Feenstra studeerde zang en koordirectie aan het conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink en Ludo Claesen.  

Zij was zelf ook enige jaren verbonden als docent zang aan dit conservatorium. Daarnaast was ze  als solist en koorlid verbonden aan De Nederlandse Opera, L'Opera Wallonie en Opera Zuid.    

Het verschijnsel "koor" bekleedt een voorname plaats in Sonja's leven. Ook als professioneel koorzangeres heeft ze ruime ervaring. In die functie werkte zij o.a. bij L'opéra de Wallonie, De Nederlandse Opera, Opera Zuid, en last but not least het Groot Omroep Koor. 

Zij werd aangesteld als koordirigent aan de academie Genk waar zij het volwassenkoor en het Vocaal Ensemble leidt. Ook is zij docent zang/koor van de musicalopleiding van de academie.  

In september 2006 werd Sonja Feenstra benoemd als dirigent van het koninklijk Breda's mannenkoor en was daarmee de eerste vrouwelijke dirigent in het meer dan 140 jarig bestaan van het koor. 

Inmiddels heeft Sonja het Limburgs Opera Koor onder haar hoede gehad en het Basilicakoor (B). 

In 2014 werd Sonja Feenstra aangesteld als dirigent van mannenkoor Mignon. Eerder was zij al dirigent werkzaam bij o.a. het Limburgs Opera koor en Chorale Valkenburg. 

Stichting Le Rossignol 

Sonja Feenstra is sinds 2017 ook werkzaam als artistiek leider van de Stichting Le Rossignol.  

In januari 2018 organiseerde deze stichting de opera uitvoeringen van Amahl and the night visitors van G. C. Menotti in de grot van het Openlucht Theater Valkenkenburg en de Stadsschouwburg te Genk.  

Met dank aan het Prins Bernhard Fonds, het Huis voor de Kunsten, het Elisabeth Strouven Fonds en het F.S.I.

Ontwerp Frans Erens - © 2011